Hvordan fungerer en luft til luft varmepumpe?

Sommeren i Danmark kan hurtig blive kold og våd, og det kan nemt ødelægge sommerferieen i dit lille sommerhus, som du havde glædet dig sådan til. Udover at det er koldt udenfor, og du må blive indendørs det meste af tiden, kræver det også en stor mængde energi at holde huset bare nogenlunde varmt. Mange sommerhusejere anvender elektriske radiatorer til opvarmning af huset, typisk en i hvert rum for at kunne holde hele huset den samme temperatur.

De fleste af os er bange for at kigge på vores elregning bare for vores helårsbolig, men hvad mon ikke det koster dig ekstra at bruge strøm på opvarmning gennem 3 måneder om sommeren i dit sekundære hus? Der er ingen tvivl om at el-opvarmning til midlertidig brug er nemt, men det er bestemt ikke billigt eller miljøvenligt. Derfor er der nu et hav af energieffektive klimaløsninger, som er specifikt designet til forskellige slags huse med forskellige opvarmningsmåder.

Luft til luft varmepumpe i små huse

I mindre huse, der typisk kun bebos om sommeren, og hvor der opvarmes med el, er en luft til luft varmepumpe særligt brugbar, da den kan dække ca. 70% af dit opvarmningsbehov i huset. Den holder huset frostfrit om vinteren, så du undgår at ødelægge hus og rørlægning, hvis du kun anvender huset i sommerperioden. Typisk installeres pumpen i det rum i huset, som er størst og anvendes mest fx stuen eller køkkenalrummet. Til de andre rum i huset, badeværelse og evt. soveværelse, kan det stadig være nødvendigt at have en el-radiator. Til brugsvand i huset må der også stadig anvendes elektrisk opvarmning, da varmepumpe luft til luft kun opvarmer luften i inde i rummet. Der findes også luft til vand varmepumper, som varmer brugsvand og radiatorvand op. De er dog oftest beregnet til større huse, der er opvarmet i hele fyringssæsonen, og hvor man helt fjerner den nuværende varmekilde fra huset.

Funktion af luft til luft varmepumpe

Pumpen består af en del, der er udenfor huset, og en del der er inde i huset. Udedelen suger varmeenergi ud af den kolde udendørsluft og akkumulerer energien, så der kan sendes varm luft ind i huset. Fordelene ved at have pumpen er, at du bliver mindre afhængig af de stigende elpriser, og du sparer penge på din strømregning. Derudover er pumpen mere miljøvenlig, hvilket også giver dit hus mere værdi hvis du engang ville sælge det, især hvis huset er af lidt ældre dato, kan det sagtens betale sig at investere i energisparende foranstaltninger.

 

BKF-Klima A/S
Tempovej 18-22
2750 Ballerup
70265666

Den gode køberrådgivning

Køberrådgivere findes der mange af, men hvordan finder man den køberrådgiver, som er den rette til ens behov? Læs med her, hvis du vil se hvilke overvejelser, som man bør gøre sig, hvis du overvejer at investere i god køberrådgivning til at få købt din drømmebolig.

Bolig til privat eller erhvervsmæssigt brug?
Der er stor forskel på at skulle købe bolig til privat og til erhverv. Det første skridt mod at finde den rette køberrådgiver er derfor at søge efter en boligadvokat, som enten har erfaring inden for privat køberrådgivning eller erhvervsmæssig køberrådgivning.

Hvor skal boligen befinde sig?
Det er også en god idé at udvælge boligadvokater alt efter deres beliggenhed. Dette er særligt relevant, hvis du ikke selv har så stort kendskab til det område, hvor du søger efter bolig. Der kan nemlig være særlige forhold, som er gældende i det område, hvor du ønsker at købe bolig. Det er derfor en fordel for dig, at du eksempelvis bliver tilknyttet en nærliggende advokat fra Kolding, hvis du leder efter bolig i Sønderjylland og Syddanmark. Så kan din advokat også lettere selv se på boligen, hvis dette bliver nødvendigt eller i forbindelse med, at diverse dokumenter skal udveksles mellem din advokat og ejendomsmægleren.

Hvad koster en boligrådgiver?
Prisen for en boligrådgiver kan være meget forskellig alt efter, om der er tale om bolig til privat eller erhverv, om det er hele eller dele af købsprocessen, der skal rådgives til samt hvor meget erfaringen advokaten har. Det kan derfor være meget svært at gennemskue, hvad prisen for en boligrådgiver egentlig løber op på. Du kan dog heldigvis også finde advokater, som tilbyder faste pakkeforløb inden for pakkerådgivning. For nogle personer er det en fordel at have en fast pris, mens det for andre ikke er nødvendigt, hvis der kun er behov for lidt rådgivning. Du kan dog med fordel medtænke at få en nogenlunde prisestimat, så du ikke pludselig bliver tilknyttet en boligadvokat, som er langt over dit budget.

Hvad er god køberrådgivning for dig?
Med ovenstående overvejelser kan du snævre dig ind på, hvad der er god køberrådgivning for netop dig.

 

Kaiser Domino Advokatfirma, Advokatpartnerselskab
Kokholm 3 B, 1. tv.

6000 Kolding

78 79 90 80