3 ting, der gør juletiden speciel

Ah, jul. Mange vil mene, at det er den absolut bedste tid på året. For nogle kan julen også sagtens betyde stress og jag, men det er altid det hele værd, når man sidder samlet med familien om juletræet. Der er bare noget helt specielt ved julen, der samler familie og venner i den ellers så kolde og mørke tid. Her er 3 ting der gør julen helt speciel.

Lækker julemad

En hel åbenlys ting, der gør julen speciel, er selvfølgelig julemaden. På alle andre dage på året kører vi rundt i de samme afprøvede retter på skift. Mange dage har man slet ikke overskud eller lyst til at stable et varmt måltid mad på benene, og så bliver det bare til en rugbrød. Men til jul bliver der virkelig gjort noget ud af det. Traditionen tro i Danmark skal der en sprød flæskesteg og/eller en saftig and på bordet. Man vælger imellem både almindelige kogte kartofler eller de søde, brune kartofler. Der er noget til enhver smag. Og lad os så ikke lige glemme den magiske dessert, som vi normalt kun får denne ene gang på året – risalamande! Kombinationen af den lækre vaniljedessert og kampen om mandelgaven gør risalamande til den ultimative juledessert.

Den fine, hvide sne

Nogle hader at elske den, andre elsker at hade den. Julesneen er virkelig et emne, der kan dele vandene i Danmark. Med den kommer frustrationer, da den konstant ligger i vejen og gør veje og fortove glatte. Er dette tilfældet, kan du dog altid blot hyre snerydning, så den ikke er til besvær. Dog kan man ikke komme uden om, at følelsen ved at se sneen dale blidt ned på juleaftensdag bare gør et eller andet ved os. Smukt er det da at se på, når sneen ligger uberørt ude i haven, som et hvidt og glimtende hav.

Magien og kærligheden

Med sneen og julemaden kommer magien og kærligheden. Der er ekstra fokus på familietid i julen, hvor der prioriteres hygge med snemænd, pyntning, varm kakao og hjemmelavet julekonfekt. Man har børnene med i sneen og med i køkkenet, når der skal bages pebernødder, klejner, honningkager og julesmåkager. Det, at vi alle har en fælles ting at gå op i, gør, at juletiden samler familien med hygge som omdrejningspunkt. Når vejret bliver koldere, må vi bruge hinanden til at holde os varme. Det gør vi ivrigt med gaver, pynt og lækker mad.

Snevagten A/S

Bjerringbrovej 46

2610 Rødovre

3871 1700