Hvordan kan man mildne sin eksamensangst?

Hypnose mod eksamensangst

Eksamensangst er ikke blot dybt ubehageligt, det er heller ikke specielt hensigtsmæssigt. Det er normalt for de fleste at være en lille smule nervøse, inden de skal op til eksamen. For nogle mennesker kan det, at gå til eksamen være så en så stor kilde til nervøsitet, at de udvikler decideret angst. Symptomerne kan blandt andet være hjertebanken, svedproduktion, rystende hænder, svimmelhed og kvalme. Man kan have svært ved at sove i flere nætter inden eksamen, og på selve dagen er man så rystende angst, at det er næsten umuligt at koncentrere sig og gennemføre sin eksamen.

Det skyldes eksamensangst

Eksamensangst kan have rod i både lav selvtillid og negative overbevisninger. Man er overbevist om, at man ikke kan klare en eksamen, fordi man ubevidst har en lav tiltro til egne evner. Det kan der være mange grunde til, men ofte er angsten ubevidst. Derfor kan eksamensangst mildnes med hypnose. Hypnose kan gå ind og påvirke ens ubevidst overbevisninger og tankemønstre, så man får en større tiltro til sig selv. Hypnose kan reducere de tanker, der ligger til grund for den fysiske og psykiske tilstand af spænding, der plager én ved eksamensangst. Ved hjælp af hypnose kan man således lære at slappe af og få den ro, der er nødvendig for at kunne klare sine eksaminer.

Sådan kan hypnose hjælpe eksamensangst

Ved hjælp af hypnose kan man få hjælp til at finde de dybereliggende grunde til eksamensangst. Sammen med hypnotisøren kan du under hypnosen finde frem til den eller de oplevelser, der har frembragt din eksamensangst. Det kan være, du siden barndommen har haft det svært med at præstere foran andre, fordi du engang har haft en dårlig oplevelse med dette. Hypnose kan hjælpe dig til at slippe de negative overbevisninger, du i den forbindelse har dannet, og som har begrænset dig lige siden. Dermed får du mere selvtillid omkring egne evner og præstationer og bliver i stand til at præstere, også foran andre mennesker. Mange mennesker er så styret af angst i eksamensperioder, at det påvirker deres livskvalitet i form af manglende appetit, humørsvingninger og søvnløshed. Man døjer med tanker om ikke at være god nok, og selvom det i første omgang gælder eksamenssituationer, kan det gå hen og påvirke ens overbevisninger om andre dele af ens liv.

Hypnose i København kan ændre dette ved at give dig mere indre ro, overblik og tro på dig selv. Som regel vil du også få redskaber til at kontrollere de negative tanker fremadrettet.

FREDHOLM HYPNOSE
Holbergsgade 24
1057 København K
24 24 28 12