Hvilke vaccinationer skal min kat have?

Er du en af de heldige, som lige har anskaffet sig en sød lille hårtot af en kattekilling? De er nogle dejlige små væsener, men at anskaffe sig et kæledyr, er ikke kun sjov og hygge, der følger selvfølgelig et ansvar med. Lige som vores børn skal vaccineres mod diverse sygdomme, skal vores små kattevenner det også. Men når vores kæledyr skal vaccineres, er det dog imod nogle lidt andre ting end vores børn.

Kattevaccination

Den første vaccine din kat skal have, hedder en Basis-vaccination. Dette er en vaccine, som katten skal have når den er killing. Den foregår over to omgange, med ca. en måneds mellemrum. Denne vaccine beskytter din kat imod kattesyge, katteinfluenza, klamydia mv. Du kan finde en erfaren og dygtig dyrlæge i Århus, som kan fortælle dig alt om, hvilke sygdomme den beskytter imod, hvorfor din kat helt præcist skal have den, og hvornår den skal have den. Når man skal have foretaget den første vaccine på sin kat, er det i forbindelse med konsultation og sundhedsundersøgelse. Konsultation og sundhedsundersøgelse, er noget som skal foregå årligt. Her bliver der også givet de årlige vacciner. Er det en udendørs kat du har, skal denne selvfølgelig også have vacciner mod flåter og lopper. Dette er en vaccine som holder i ca. et halvt år, så den skal foretages lidt oftere.

Nogle vacciner skal gives ”oftere” end andre. Katteinfluenza og kattesyge vaccinerne kan holde i op til 3 år, hvorefter de så skal fornyes, hvorimod klamydia og leukæmi vaccinerne kun holder i op til 1 år. Når din kat begynder at blive gammel, og man officielt kan kalde den for en seniorkat, skal den begynde at have katteinfluenza og -syge vaccinerne en gang om året. Dette er noget en kompetent og kvalificeret dyrlæge i Risskov kan hjælpe dig med at vurdere hvornår skal være. Når en kat bliver ældre, bliver de ligesom mennesker: deres immunforsvar forringes. Når en ældres immunforsvar forringes, både ved mennesker og dyr, bliver de også mere følsomme hvis de får sig en infektion af en art. Det er derfor vigtigt vi værner om vores små kæledyr, og tager os ekstra godt af dem, når de bliver ældre. Er du i tvivl om diverse vacciner, og hvornår de skal gives, så kontakt din dyrlæge, som vil guide dig igennem det hele, og hjælpe med dine eventuelle spørgsmål.

Byens Dyreklinik
Rosenvangs Alle 2
Viby J 8260
82 30 70 15

Få udformet dit skøde professionelt

I enhver købs- og salgssituation af bolig er et skøde centralt. Et skøde indeholder en forkortet udgave af den købsaftale, der er lavet, og grundlæggende oplysninger om køber, sælger, boligens adresse, pris, overtagelse, den offentlige ejendomsvurdering og meget mere. Udover at indeholde vigtige informationer om købet, er skødet også det dokument, der bliver tinglyst og fortæller omverdenen, at du eller I ejer den pågældende ejendom.

Med andre ord har det altså stor betydning, at et skøde bliver udfærdiget korrekt. Af denne grund kan der være mange fordele i at få professionel hjælp til skødeskrivning i forbindelse med køb og salg. Continue reading

Juridisk bistand i forbindelse med ansættelsesretten

Har du brug for juridisk bistand for at kunne navigere rundt i ansættelsesretten?

Spørg dig selv, hvor godt du har styr på de gældende regler og love på området. Der er efterhånden så mange, at det kan være svært at finde rundt i dem alle, hvis du ikke er advokat med speciale i ansættelsesret. Som arbejdsgiver eller leder bør du ikke ansætte medarbejdere, uden at have et minimum af kendskab til ansættelsesretten. Når du udfærdiger en ansættelseskontrakt til nye medarbejdere, indeholder denne så at sige spillereglerne mellem virksomhed og medarbejder, og derfor bør den udfærdiges ud fra gældende regler. Du kan som arbejdsgiver reelt ikke aftale ansættelsesvilkårene med den nye medarbejder fuldstændig frit. Aftalefriheden er nemlig begrænset dels af lovgivningen, og dels af de kollektive aftaler i form af overenskomster og lokalaftaler, der som regel ligger fast inden for den nye medarbejders område. Disse aftaler og regler skal du som arbejdsgiver selvfølgelig kende til, men her kan du få hjælp til at navigere rundt i ansættelsesretten af en advokat med speciale i netop dette område. Der stilles nemlig ret store krav til, hvordan arbejdsgiveren udformer ansættelseskontrakter og øvrige dokumenter, der omhandler medarbejderens ansættelsesvilkår. Samtlige ansættelsesvilkår skal ifølge ansættelsesbevisloven meddeles skriftligt til medarbejderen, og dette skal arbejdsgiveren sørge for. En advokat inden for ansættelsesretten kan derfor hjælpe en arbejdsgiver med at udforme alle former for ansættelseskontrakter, uanset om det drejer sig om kontrakter til fuldtidsansatte, vikarer og løsmedarbejdere, konsulenter og direktører. En advokat kan også assistere ved at gennemgå og justere eksisterende kontrakter, samt yde sparring for at hjælpe virksomheden til at optimere vilkårene i kontrakten.

 bistand - ansættelsesretten

En direktørkontrakt er således meget vigtig, og her gælder der som regel ingen kollektive aftaler. Derved er aftalefriheden større, men det stiller samtidig langt højere krav til kontraktens udformning. For at rekruttere den rigtige medarbejder skal kontrakten afspejle de nøjagtige arbejdsvilkår, herunder ferie, orlov, konkurrenceklausuler, aflønning, goder og så videre. Godtgørelse i forbindelse med afskedigelse skal også diskuteres og nedfærdiges i kontrakten. Her tages den individuelle ansættelsesret i brug, og det er et område, som personer uden juridisk baggrund ofte ikke ved særlig meget om. Disse regler og forordninger er vigtige at kende, eksempelvis hvis det drejer sig om fyring af medarbejdere eller andre sager, der kan udmunde i tvister eller reelle retssager på grund af tvivl om berettigelse af fyring eller bortvisning. Derfor er det normalt altid en god idé for en arbejdsgiver at modtage rådgivning fra en advokat.

NJORD Denmark
Pilestræde 58
1112 København K
Tlf: 33 12 45 22

Hvad er en købermægler?

Selvom udtrykket ”købermægler” de sidste par har sneget sig ind i flere folks bevidsthed, får det næppe en klokke til at ringe hos særligt mange. Det er da også stadigvæk en forholdsvis lille del af boligkøberne i Danmark, som allierer sig med en købermægler, når de skal købe bolig. Det er ærgerligt, da en købermægler kan være en yderst hjælpende højre hånd, når der skal købes bolig.  Continue reading

3 gode råd når du indretter dit nye badeværelse

Badeværelsesindretning

Når du skal indrette dit nye badeværelse, er der flere faktorer, der spiller ind. Rummets størrelse og dimensioner har eksempelvis stor betydning for, hvordan du kan indrette. Hvis rummet er stort, er der naturligvis færre begrænsninger. Men et lille badeværelse kan også indrettes, så det synes større, og så kvadratmeterne slår til. Vi giver dig her 3 gode råd, som måske kan give dig inspiration til indretningen af dit nye badeværelse. Continue reading