Kender du forskellen på reklamationsret og garanti?

bilgaranti reklamationsret

Der er forskel på, om du har garanti eller reklamationsret, når det gælder bilkøb, og denne forskel er vigtig at kende, når du skal vælge mellem forskellige forhandlere, der udbyder biler til salg. Først og fremmest er det vigtigt at holde sig for øje, at alle varer solgt af en erhvervsdrivende og autoriseret forhandler til en forbruger er omfattet af Købeloven. Det vil sige, at man som køber har 24 måneders reklamationsret på for eksempel sin bil, og denne reklamationsret dækker fejl og mangler, der var gældende for køretøjet på det tidspunkt, hvor bilen blev levere til køber. Hvis pågældende fejl eller mangler skal fritages for reklamationsretten, skal sælger i udgangspunktet have friholdt dem specifikt på slutsedlen i forbindelse med købet. Indtil 6 måneder efter købet blev gennemført gør formodningsretten sig gældende. Det vil sige, at det formodes, at den pågældende fejl eller mangel var til stede på leveringstidspunktet, det tidspunkt hvor bilen overgik fra sælger til køber. Hvis der opdages en fejl eller mangel på bilen inden for de første 6 måneder, er det altså op til sælger at bevise, at denne fejl ikke eksisterede på købs- og leveringstidspunktet. Når der er gået mere end 6 måneder, vil denne bevisbyrde overgå fra sælger til køber. Fra dette tidspunkt er det altså køber, der skal føre bevis for, at fejlen var gældende på det tidspunkt, hvor bilen blev leveret. Derved dækker reklamationsretten fejl og mangler som gjorde sig gældende tilbage på det tidspunkt, hvor bilen blev leveret til køber. Denne ret er en del af købe- og forbrugerlovgivningen, og det betyder, at den altid er gældende.

Det dækker en garanti

En garanti bliver udstedt af sælger, og det er ikke en del af lovgivningen. Hvis der er garanti på din bil, er det således en frivillig aftale indgået mellem sælger og køber. Det kan variere, hvor lang garantien er samt hvad den dækker og hvad dækningens procentsats er. Typisk vil en garanti dog være på 100% dækning af drivlinien, som udgøres af gearkassen, driv- og kardanakslerne, differentialet, starter, generator, motor, kølesystem samt brændstofsystem. Hvis det er en nyere bil, vil garantien ofte gælde i 3-6 måneder fra leveringsdatoen. Ofte er garantien udformet, så omkostninger ved reparation dækkes ligeligt af sælger og køber, eller det kan være formet som en sikringspolice, der dækker i tilfælde af mekanisk svigt. I reglen handler garantien om at give køber ekstra tryghed ved købet og stille køber bedre end Købeloven gør.

 

Dansk Bilforhandler Union

Broholmvej 152

Korsør, 4220

30 30 84 78

Skab et nyt rum med en køkkenrenovering

Køkkenet er et af de rum i hjemmet, vi bruger allermest. Med ankomsten af køkkenalrum og samtalekøkkener er køkkenet blevet hjemmets sociale samlingspunkt. Køkkenet ikke længere blot et rum til at lave mad i. Det er også der familien samles, taler og hygger. Dog kan et grimt og uinspirerende køkken hurtigt dræbe lysten til at samle familien og komme hinanden ved. Desværre er en køkkenmontering besværlig – og så tærer den voldsomt på budgettet. Heldigvis kan en simpel renovering ofte give det ønskede resultat. Så hvis du er træt af dit gamle køkken, er det måske tid til en køkkenrenovering.

Hvis du egentlig er tilfreds med indretningen af dit køkken men bare synes, at lågerne, skufferne og farverne trænger til en opdatering, kan en køkkenrenovering være svaret på dine bønner. Selvom en køkkenrenovering egentlig blot er et ansigtsløft, kan dit køkken alligevel næsten føles som et helt nyt rum bagefter.

Moderne køkken

Køkkenrenovering – nemt og billigt

Ofte kan en køkkenrenovering, hvor de synlige dele som låger, skuffer og håndvask udskiftes, gøre underværker. Det er desuden et billigere og nemmere alternativ til køkkenmontering. Hvis du søger håndværkere, som kan udføre køkkenrenovering i København og omegn, er der gode chancer for at finde det rette entreprenørfirma, som hurtigt og effektivt kan forskønne og puste nyt liv i dit gamle køkken.

Nyt køkken på en dag

Med effektive og garvede håndværkere på opgaven kan du i de fleste tilfælde få renoveret dit køkken på under én dag. Det betyder, at du kan sige godmorgen til dit gamle, grimme, slidte køkken og sige godnat til dit nye, smukke, renoverede køkken – på én og samme dag. Og renoveringen kan klares, mens du er på arbejde, så du slipper for støj og andre gener, som ellers følger med en renovering. Du kan passe dit arbejde i ro og mag og glæde dig til at komme hjem til dit fornyede, tidsvarende og moderne køkken.

Professionel rådgivning

Visse entreprenører tilbyder døgnservice, hvor du kan henvende dig i alle døgnets timer. Ofte vil en køkkenekspert komme hjem til dig, samme dag som du ringer. Sammen kan I sparre om idéer til køkkenrenovering, og køkkeneksperten kan give dig en gratis, professionel og inspirerende rådgivning. Så hvis du søger alternativer til køkkenmontering i København og omegn, er en køkkenrenovering en glimrende – og ikke mindst nem og billig – mulighed for at give dit køkken nye, inspirerende rammer.

P.G. & Søn ApS
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf: 38 71 17 00