Hvilke vaccinationer skal min kat have?

Er du en af de heldige, som lige har anskaffet sig en sød lille hårtot af en kattekilling? De er nogle dejlige små væsener, men at anskaffe sig et kæledyr, er ikke kun sjov og hygge, der følger selvfølgelig et ansvar med. Lige som vores børn skal vaccineres mod diverse sygdomme, skal vores små kattevenner det også. Men når vores kæledyr skal vaccineres, er det dog imod nogle lidt andre ting end vores børn.

Kattevaccination

Den første vaccine din kat skal have, hedder en Basis-vaccination. Dette er en vaccine, som katten skal have når den er killing. Den foregår over to omgange, med ca. en måneds mellemrum. Denne vaccine beskytter din kat imod kattesyge, katteinfluenza, klamydia mv. Du kan finde en erfaren og dygtig dyrlæge i Århus, som kan fortælle dig alt om, hvilke sygdomme den beskytter imod, hvorfor din kat helt præcist skal have den, og hvornår den skal have den. Når man skal have foretaget den første vaccine på sin kat, er det i forbindelse med konsultation og sundhedsundersøgelse. Konsultation og sundhedsundersøgelse, er noget som skal foregå årligt. Her bliver der også givet de årlige vacciner. Er det en udendørs kat du har, skal denne selvfølgelig også have vacciner mod flåter og lopper. Dette er en vaccine som holder i ca. et halvt år, så den skal foretages lidt oftere.

Nogle vacciner skal gives ”oftere” end andre. Katteinfluenza og kattesyge vaccinerne kan holde i op til 3 år, hvorefter de så skal fornyes, hvorimod klamydia og leukæmi vaccinerne kun holder i op til 1 år. Når din kat begynder at blive gammel, og man officielt kan kalde den for en seniorkat, skal den begynde at have katteinfluenza og -syge vaccinerne en gang om året. Dette er noget en kompetent og kvalificeret dyrlæge i Risskov kan hjælpe dig med at vurdere hvornår skal være. Når en kat bliver ældre, bliver de ligesom mennesker: deres immunforsvar forringes. Når en ældres immunforsvar forringes, både ved mennesker og dyr, bliver de også mere følsomme hvis de får sig en infektion af en art. Det er derfor vigtigt vi værner om vores små kæledyr, og tager os ekstra godt af dem, når de bliver ældre. Er du i tvivl om diverse vacciner, og hvornår de skal gives, så kontakt din dyrlæge, som vil guide dig igennem det hele, og hjælpe med dine eventuelle spørgsmål.

Byens Dyreklinik
Rosenvangs Alle 2
Viby J 8260
82 30 70 15

Sådan skal du indrette buret til en gnaver

Kaninbur

Alt efter hvilken slags gnaver du ønsker at anskaffe som kæledyr, skal du sørge for, at dyret har ordentlige forhold. Det betyder bl.a. at dyret har et bur i den rigtige størrelse, som er indrettet efter dyrets behov. Der er forskel på, hvor stort et bur man bør anskaffe til henholdsvis en kanin, et marsvin eller en hamster. I samarbejde med Vetgruppens dyrlæge i Birkerød bringer vi derfor en guide til, hvordan du bør indrette buret til dit kæledyr. Continue reading