Sådan opretholder du en tålelig temperatur på dit kontor

Klimaanlæg

Varme sommerdage på kontoret kan være ulidelige. Svedskjolderne omkring armhulerne bliver større og større, irritationen stiger og koncentration daler, i takt med at graderne stiger. Kender du det scenarie? Så skal du eller din arbejdsgiver måske se temperaturen på arbejdspladsen efter i sømmene.

Hvad er en tålelig temperatur?

Arbejdstilsynet kræver, at temperaturen holdes under 25 grader i lokaler, hvor der udføres stillesiddende eller stillestående arbejde. Men de anbefaler samtidig, at rumtemperaturen med fordel kan holdes mellem 20 og 22 grader.

Vi oplever dog varme og kulde forskelligt. Desuden kan forskellige arbejdssituationer stille forskellige krav til temperaturen, og derfor kan det være nemmere sagt end gjort at definere, hvad der er en tålelig temperatur. Derfor vil temperaturen måske også kunne give anledning til små stridigheder på arbejdspladsen, fordi nogle foretrækker én temperatur over en anden.

Find det rette klimaanlæg

Det kan være svært at finde et facit på en optimal arbejdstemperatur – netop fordi den enkelte arbejdssituation har så stor indflydelse på den oplevede temperatur.

Hvis I vil undgå vinduer, der åbnes og lukkes konstant, fordi nogle sveder, mens andre småfryser, kan du eller din arbejdsgiver med fordel undersøge mulighederne for at få installeret et velfungerende klimanlæg på kontoret – eller hvor I nu tilbringer arbejdsdagen.

Med den rette aircondition har medarbejderne i de enkelte rum på arbejdspladsen nemlig mulighed for at differentiere temperaturene. Det er eksempelvis tilfældet med de såkaldte multisplitanlæg. Med disse kan temperaturen justeres til den enkelte arbejdssituation.

Temperaturanlæg med multisplitanlæg giver også flere andre fordele – eksempelvis mulighed for eventuel udvidelse på et senere tidspunkt, hvis behovet opstår. De er desuden også tit meget pladsbesparende, og derfor behøver du og dine kollegaer heller ikke at gå på kompromis med pladsen.

Tal med en professionel

Det kræver stor viden at finjustere et klimaanlæg, så det fungerer optimalt. Der vil i øvrigt også være en del præcisionsarbejde involveret i installation af et klimaanlæg, fordi det enkelte anlæg skal tilpasses den enkelte bygning. Desuden vil der også ofte være brug for løbende service.

Derfor bør I også altid tage kontakt til en professionel rådgiver, inden I kaster jer ud i valg af aircondition på jeres kontor. En rådgiver vil også typisk tage en snak med medarbejderstaben for at få en fornemmelse for, hvad der er det rette klimaanlæg til lige netop jeres arbejdsplads. Det vil spare jer for meget besvær og unødvendig uenighed over, hvad der er en optimal arbejdstemperatur.

 

Dankøling A/S

Islevdalvej 41

Rødovre 2610

70 25 94 50