Samtaleterapi – en uvildig samtalepartner der lytter

Har du noget på hjerte, men ønsker du ikke at fortælle dine indre tanker til din partner, din ven eller din familie? Så er den anerkendte samtaleterapi i København og andre steder i landet nok et sted for dig, da du her kan finder en uvildig samtalepartner, der lytter uden fordomme.

 

Hvad er samtaleterapi?

I samtaleterapi skabes der rum for, at du kan tale med en uvildig samtalepartner, som udelukkende lytter til dine behov. Terapien foregår således som en uformel samtale mellem dig og den uvildige samtalepartner. Der er altså udelukkende fokus på dig, og det er således dig, som får taletid til at komme ud med det, som trykker dig. Disse emner kan både være aspekter, som du massevis af gange har diskuteret med dine nærmeste, og det kan også være aspekter, som du har holdt i hemmelighed selv fra dine nærmeste. Samtalen kan derfor omhandle meget forskelligt, og det er fuldstændigt op til dig, hvad I taler om. Din uvildige samtalepartner er 100% til stede for at hjælp dig med dine personlige problemer og udfordringer. Lyder det for godt til at være sandt? Så kan du godt tro om. Flere og flere coaches tilbyder i dag deres ekspertise inden for samtaleterapi, og der findes med sikkerhed også en coach, som kan lytte til – og dermed hjælpe – dig.

 

Hvem har brug for samtaleterapi?

Terapien både kan løse nogle nuværende problemer, samtidigt med at det er muligt at forebygge kommende problemer, som man møder gennem livet, da man lærer at håndtere diverse konflikter og modgang. Alle kan derfor få glæde af samtaleterapi på kort sigt såvel som lang sigt. Samtaleterapi vil samtidigt altid tilpasses til den individuelle person, og der er derfor ikke grænser for, hvad samtaleterapien kan rumme. Personer, som typisk opsøger en coach til samtaleterapi, har problemer med lavt selvværd, angst, jalousi og vrede. Også stress og depression er årsager til, at mange personer opsøger en coach lige såvel som familiekonflikter også er en hyppig årsag til ønske om samtaleterapi. Du behøver derfor langt fra at have et decideret problem, der skal bearbejdes – et behov for en uvildig samtalepartner, der lytter, har stort set alle personer.

 

Hvilken slags coach er den rette for mig?

Der findes mange ekspertiser inden for samtaleterapi. Du kan med fordel udvælge dig særligt tilpasset coaching i København eller i dit nærområde, så din coach har ekspertise inden for netop det område, som du har brug for. Uanset hvad du har brug for hjælp til, så vil der i samtaleterapien gives plads til, at du kan få brudt tabuet og få talt om de aspekter, som du normalt ikke indvier andre i. Det kan være ubehageligt at skulle slå hul på bylden, men på sigt vil du opnå tillid til din tilknyttede coach. Så kan du gradvist få bearbejdet de tanker, som du har på hjerte, og som du ikke ønsker at dele med andre end din nye uvildige samtalepartner, der lytter og sætter sig i dit sted.

 

Charlotte Bugge

Platanvej 26

2791 Dragør

92 45 12 07